Notícies

Algunes anotacions sobre el PRODERAI i les perspectives actuarials a l’entorn de la “radicalització”

El 17 de novembre de 2015, encara sota els efectes del shock provocat pels atemptats comesos quatre dies enrere a Paris (a la Sala Bataclan i al Stade de France, amb el resultat de 137 morts), el Govern de la Generalitat de Catalunya anunciava la imminent creació i posada en marxa d’un pla de detecció de la radicalització islamista adreçat als centres escolars del país.

Aquest és un informe escrit per l’Alberto López Bargados sobre el PRODERAI.

Testimonis barcelonesos del 17-A Festival ENFOCATS 2018

Des de SAFI estan engegant una campanya per visibilitzar la islamofòbia subtil que hi existeix a la nostra societat i que reproduïm sovint de forma no-conscient.

A través d’una serie d’entrevistes tracten com veïnes musulmanes van viure el 17-A i com els ha afectat en la seva vida quotidiana. Fins ara han publicat tastets d’aquestes entrevistes i el dia 12 de desembre 2018, el dia internacional contra la islamofòbia, van llançar el video sencer.

Són el resultat d’un projecte es va produir pel festival ENFOCATS 2018, l’Associació SAFI en col·laboració amb el Centre Cívic Pati Llimona i Guvise, i amb el suport del Districte de Ciutat Vella.

Arran de la presentació del projecte i la presentació dels videos es va fer un hashtag que podeu seguir:

#Testimonis17A

Vigilància de frontera aplicada a les escoles

Quatre dies després dels atemptats a la Sala Bataclan i l’Estadi de França de París, el novembre de 2015, l’aleshores conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, anunciava la “imminent” posada en marxa del Protocol de Prevenció, Detecció
i Intervenció de processos de Radicalització Islamista (PRODERAI) a tots els centres escolars catalans, i demanava “la imprescindible col·laboració de la comunitat educativa” per tal de “detectar a temps” aquests fenòmens de radicalització a les aules. El PRODERAI, que fins aleshores –i des de 2008– només s’aplicava dins dels programes securitaris de prevenció del radicalisme islamista que els Mossos d’Esquadra utilitzaven als centres penitenciaris i a les comissaries, arribava així a les escoles catalanes.

Read More

Amb la col·laboració de: